söndag 11 mars 2012

Pedagoger på gång med iPad

Vi har fått iPads till alla förskolor i vårt område. Mycket bra och kul för alla. Men kruxet är bara att alla inte är så hemma på den tekniken. Så jag fick i uppdrag att hålla i en kurs om hur man startar och "leker" med en iPad.

Kursen gick av stapeln nu i torsdags. Det ena kurstillfället var mellan kl 8,30- 11,30 och på eftermiddagen var det dags för nästa tillfälle 13,00-16,00. Alla kom och man kan väl säga att det var en lyckad kurs.

Fast nog var det lite problematiskt när internetuppkopplingen la av titt som tätt och när mottagningen bara fungerade om du stod i ena hörnet av personalrummet. eller på chefernas kontor. Ett tag var vi fyra personer som samsades med cheferna på det lilla kontoret. Jag hoppas att de kunde jobba med sitt ändå. Vi pustade och frustade en hel del vill jag lova.

Nu måste jag bara säga att mina kollegor hade ett tålamod som heter duga för trots alla tekniska missöden så kämpade dom på med att skapa konton/appel-Id, lära sig hur man laddar ner en app, hur man raderar samma app efter att ha insett att den var urkass, hur man sätter på begränsningar så att ungarna inte köper blåbär till någon liten Smurf för 50 000 kr och så fick dom en massa apptips så att de kunde hem och testa.

Det var lite svårt att räcka till ibland men ärligt talat så kändes det helt ok att "eleverna" ropade "fröken", "fröken" en miljon gånger för är det något jag gillar så är det att undervisa.

PS måste bara säga att trots att iPad är en användarvänlig och smart surfplatta så är det ett helsike att skapa ett konto som inte är kopplat till ett kontokort. det fick vi allt erfara. Där vinner Androidplattan med hästlängder. Med den är det bara att starta och köra igång

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar