onsdag 18 januari 2012

iPad i skogen

Idag var det första gången som vi tog med ipaden till skogen. Vi har nyss fått ipad 2 och den går det att filma med, jippi! Jag stoppade ner ipaden i en väska från utklädningshörnan, har inget fodral än, och det var då barnen reagerade, ska vi spela ipad i skogen?, vems väska är det där? Ska du gå hem nu? Frågorna bara haglade innan jag fick en syl i vädret och kunde förklara att jag skulle filma deras lek i skogen. Ja tänk vad ungar ser och uppmärksammar mycket.

Två pedagoger och 11 barn traskade, efter åtskilliga vantpåtagningar, överstoppande av byxben och letande efter regnbyxor, iväg till "vår" skog. Det var blött och halt men vi var ju ordentligt påbyltade så det gick ingen nöd på oss.

Väl i skogen så flödade fantasin och leklusten så jag tog fram ipaden och filmade. Efter några minuters filmande så ville flera barn se filmen och det var bara att trycka på play så kunde resultatet visar upp omgående. Det blev glada skratt och omedelbar respons på filmen. Barnen ville bli filmade i alla möjliga och omöjliga situationer men tillslut fick jag säga nej för mina fingrar hade förvandlats till stela, lätt förvridna isbitar.  Tack  ändå för teknikens under!

Det här ska vi definitivt göra om.Vi kommer att filma fler av barnens aktiviteter under våren. Jag hoppas kunna visa filmsnuttarna för barnens föräldrar men först och främst för barnen så att de kan se sin egen och andras lek och på så vis kanske få nya tankar och idéer till sin lek.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar